PhytoLife

ODŻYWIANIE

PhytoLife

 

Słońce w płynie

Głównym składnikiem Phytolife jest chlorofil – zielony barwnik występujący w większości roślin. Jest jedyną materią w przyrodzie magazynującą światło słoneczne!

Odżywianie to podstawa

Czy wiesz, że średnio co 10 sekund w organizmie umierają miliony komórek? Zastępowane są nowymi, które pobierają pożywienie z dostarczonych produktów. Ubogie w światło pożywienie powołuje do życia komórki o niskim poziomie witalności, co w rezultacie wpływa na przyspieszenie procesu starzenia i zwiększenie zachorowalności.

Zielone warzywa i owoce

Dlatego tak ważna jest zrównoważona dieta. Zbyt duże spożywanie mięsa, nabiału, cukru, słodyczy, kawy coli i innych niezdrowych produktów zakwasza organizm, narażając go na różnego rodzaju dolegliwości. Aby równowaga kwasowo-zasadowa była zachowana na poziomie 7,35 powinniśmy spożywać artykuły żywnościowe bogate w zasady: zielone wrzywa i owoce.

Zielona suplementacja

Pęd życia coraz częściej nie pozwala nam utrzymać zdrowej diety. Dlatego, by zadbać o kondycję naszego organizmu niezbędna jest suplementacja fitoskładników, między innymi chlorofilu, który może okazać się pomocny w zrównoważeniu zakwaszonej diety. Najbardziej korzystny jest chlorofil w płynie, ponieważ najłatwiej jest go wprowadzić do codziennej diety. Chlorofil ma szczególne znacznie między innymi w dolegliwościach układu odpornościowego.

Dlaczego chlorofil?

Udowodniono również, że suplementacja chlorofilu może zmniejszyć uszkodzenia wolnorodnikowe promowane chemicznymi czynnikami rakotwórczymi i szkodliwym promieniowaniem. Badania wskazują, że chlorofilina (pochodna chlorofilu) pobudza eliminacje potencjalnie szkodliwych toksyn i karcinogenów z organizmu. Inne prawdopodobne wyjaśnienie mechanizmu przeciwnowotworowego niektórych pochodnych chlorofilu jest takie, że działają one jak substancje „przechwytujące” (interceptory), zablokowując absorpcję aflatoksyn i innych składników rakotwórczych z żywności.

Korzyści

Składniki aktywne zawarte w Phytolife neutralizują, odtruwają i oczyszczają organizm. Mogą mieć korzystny wpływ na cerę, polepszać przyjmowanie tlenu przez krew i tworzyć krw. Pozostałe korzyści: reguluje i przywraca równowagę kwasowo-zasadową organizmu, zwiększa energię komórkową, pobudza przemianę materii, wzbogaca florę bakteryjną układu pokarmowego i odpornościowego, pomaga pozbyć się tłuszczu, pomaga rozkładać alkohol.

Naturalnie i bezpiecznie

Proces produkcji PhytoLife oparty jest o standardy GMP i NSF (Good Manufacturing Practice). Produkty nie zawierają genetycznie modyfikowanych składników oraz odpowiedników syntetycznych. Wszystkie surowce są dokładnie przebadane i nie zawierają żadnych śladów nawozów, metali ciężkich, pestycydów lub innych zanieczyszczeń. Synergy używa tylko najbardziej wartościowych składników roślinnych z najczystszych obszarów na świecie.

Dostępny pojedynczo lub w atrakcyjnych zestawach

Skład PhytoLife

W PhytoLife znajdziesz tylko naturalne, przebadane i bezpieczne składniki.

Mięta pieprzowa


Lucerna


Trawa jęczmienna


Mięta pieprzowa

Surowcem leczniczym mięty są liście, zawierające mentol, witaminę C, karoten, betainę i olejek jasmonu. Wyciąg z liści mięty pobudza układ nerwowy, ogranicza i hamuje senność, osłabia bóle jelitowe, obniża ciśnienie krwi, uspokaja, zmniejsza wzdęcia, działa przeciwskurczowo i antyseptycznie. Znieczula, zmniejsza napięcie mięśni jelit, przeciwdziała zastojom żółci w pęcherzyku żółciowym, pobudza wydzielanie soku żołądkowego, ułatwia trawienie.

Olejek mentolowy ma działanie silniejsze niż liście mięty, ale pomaga on na takie same dolegliwości. Na dodatek, olejki eteryczne zawarte w mięcie pieprzowej działają jako czynniki znoszące skurcze, zmniejszając napięcie mięśniowe dolnego odcinka zwieracza przełykowego oraz ułatwiając odbijanie się pokarmu. Liście mięty pieprzowej zawierają również flawonoidy, takie jak luteolin, rutynę, hesperidin.

Olejek eteryczny z mięty pieprzowej jest również pożyteczny w leczeniu problemów skórnych takich, jak opryszczka lub grzybica wywoływana przez dermatofity. Stosowana wewnętrznie, mięta pieprzowa działa relaksująco, łagodząc niepokój, nerwowość oraz napięcie, bóle oraz spazmy. Mięta pieprzowa może być stosowana na bóle miesiączkowe, astmę lub problemy ze spaniem. W obrębie układu pokarmowego, mięta pieprzowa relaksuje mięśnie gładkie oraz redukuje zapalenia, łagodząc jednocześnie skurcze oraz bóle żołądka, kolkę, wzdęcia, zgagę, niestrawność, czkawkę, mdłości, wymioty oraz mdłości związane z podróżowaniem.

Badania naukowe dowiodły, że olejek z mięty pieprzowej posiada silne właściwości antybakteryjne. Mentol (główny składnik olejku) posiada właściwości antyseptyczne, przeciwwirusowe, chłodzące oraz przeciwbólowe, które odnoszą się do powierzchni skóry, chociaż jest on także czynnikiem podrażniającym skórę. Całe zioło posiada działanie przeciw konwulsyjne w obrębie układu trawienia. Badania kliniczne przeprowadzone w Anglii oraz Danii w latach 1990-tych potwierdziły wartość leczniczą mięty pieprzowej w przypadku zespołu jelita wrażliwego.

Lucerna

Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu, lucerna ma także działanie odtruwające i zapobiega nowotworom układu trawienia. Z powodzeniem może być stosowana w zaburzeniach przewodu pokarmowego – wzdęciach, wrzodach, braku apetytu. Dzięki swym właściwościom alkalizującym, które zawdzięcza obecności węglanu magnezu, stosowana jest w leczeniu wrzodów trawiennych.

Lucerna wspomaga wchłanianie i przyswajanie węglowodanów, białka, wapnia, żelaza i innych pierwiastków śladowych. Działa szczególnie korzystnie u osób w starszym wieku, wzmacnia system immunologiczny, spowalnia proces starzenia się, zwiększa siłę życiową, wydolność fizyczną, zapewnia lepszy sen. Wspomaga leczenie ostrego i przewlekłego zapalenia pęcherza moczowego lub prostaty, zmniejsza też bóle reumatyczne i wspomaga laktację (wydzielanie mleka). Udowodniono, że dzięki spożywaniu preparatów z lucerny, wzrasta ilość hemoglobiny we krwi.

Bardzo ważną grupą ciał czynnych, zawartych w korzeniach lucerny, są saponiny triterpenowe. Są to głównie glikozydy kwasu medikagenowego, zanowego, sojasapogenolu E oraz bajogeniny. Posiadają one bardzo silne właściwości przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze. Saponiny obniżają ponadto poziom cholesterolu, bez zmiany poziomu cholesterolu frakcji HDL, obniżają jelitową absorpcję cholesterolu, podwyższają wydzielanie steroidów i kwasów żółciowych, chronią przed arteriosklerozą i pobudzają regresję miażdżycy. Z części nadziemnych lucerny siewnej wydzielono 22 związki flawonoidowe, będące glikozydami apigeniny, luteoliny, trycyny, metylotrycetyny i chryzoeriolu. Frakcje flawonoidowe posiadają silne właściwości przeciwutleniające. Wyciąg z lucerny łagodzi nieprzyjemne objawy okresu przekwitania. Duże znaczenia ma tu wysoka zawartość izoflawonów, jak genisteina i daidzeina, o działaniu estrogennym.

Regularne przyjmowanie ekstraktu z lucerny przyczyniło się do podniesienia ogólnego stanu zdrowia u osób cierpiących na grypę, zapalenie migdałków, cukrzycę, artretyzm, bronchit, zapalenie płuc, alergię, astmę, gruźlicę. Wyniki tych badań oraz wielokierunkowe badania fitochemiczne, także inne, dotyczące właściwości farmakologicznych substancji naturalnych obecnych w lucernie siewnej, sprawią, że ta roślina, znana i stosowana jako lek już od starożytności, znajdzie swoje miejsce zarówno w diecie, jak i w lecznictwie.

Trawa jęczmienna

Kluczowe składniki jęczmienia to białka, witaminy i minerały. Białko jęczmienne posiada 18 z 22 aminokwasów, w tym wszystkie osiem niezbędnych aminokwasów, których organizm nie może sam wytworzyć. Dokładna analiza składu soku z trawy jęczmiennej pokazuje, że dostarcza nam dwa razy więcej wapnia, 30 razy więcej witamin z grupy B niż mleko oraz dodatkowo istotną szczególnie dla wegetarian witaminę B12, równie dużo prowitaminy A, zwanej Beta-Karotenem, siedem razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy, pięć razy więcej żelaza niż szpinak, jak również duże ilości ważnych składników mineralnych, takich jak magnez, potas, miedź i cynk.

Do najcenniejszych enzymów antyutleniających obecnych w trawie jęczmiennej zaliczamy SOD- przeciwutleniającą dysmutazę nadtlenkową. SOD – którego poziom ulega zmniejszeniu z wiekiem tak jak koenzymu Q10 coraz częściej nazywamy ”enzymem młodości”. Działa bardzo silnie antyoksydacyjnie, wzmacnia mechanizmy obronne, neutralizuje wolne rodniki, przedłuża życie komórek i przyspiesza ich regenerację. Jęczmień wykorzystywany do produkcji suplementów z trawy jęczmiennej rośnie na terenach ekologicznie czystych, a podczas jego uprawy nie stosuje się żadnej chemii. Substancje odżywcze osiągają maksymalne wartości w miarę zbliżania się krótkiego okresu krzewienia rośliny, który kończy się w ciągu 7-8 dni od kiełkowania. Dzięki temu zebrane młode liście trawy jęczmiennej nie zawierają glutenu.

Badania naukowe wciąż dowodzą, że sok z jęczmienia może być skuteczniejszy od leków sterydowych eliminując spektrum skutków ubocznych. Chlorofil znajdujący się w ziarnach trawy jęczmiennej jest doskonałym źródłem zbilansowanego pożywienia, dzięki któremu zwiększa się produkcja hemoglobiny we krwi. Ponadto podobnie jak mikro algi zawiera mukopolisacharydy wzmacniające wszystkie tkanki, w tym serce i naczynia krwionośne. Trawa jęczmienna to najlepsze źródło substancji, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego wzrostu, odnowy komórkowej i wspaniałego samopoczucia. Jest doskonałym antidotum dla osób borykających się z problemem nadwagi. W swoim składzie posiada bardzo wysokie stężenie lekkostrawnych składników odżywczych, witamin i minerałów oraz składników spalających tłuszcz.

Jak dawkować PhytoLife?

Zanieczyszczenie środowiska

Dzisiaj jesteśmy zmuszeni do życia w coraz bardziej zanieczyszczonym środowisku. Jesteśmy narażeni na substancje chemiczne jeszcze do niedawna uważane za nieszkodliwe. Substancje te mogą być bardzo niebezpieczne – są rakotwórcze, uszkadzają system immunologiczny lub negatywnie wpływają na gospodarkę hormonalną. Występują one m.in. w produktach spożywczych, lekarstwach, zanieczyszczonym powietrzu, czy powstających w wyniku różnorodnych procesów przemiany materii.

Alarmujące statystyki!

Obecnie 18-30% wszystkich chorób występujących w miejscach pracy jest wywoływanych przez substancje chemiczne! Udowodniono także, że substancje te są odpowiedzialne za coraz częściej występujące alergie oraz nowotwory. Zgodnie z wynikami najnowszych badań nawet 25% wszystkich chorób w Europie może mieć związek z substancjami szkodliwymi. Chlorofil i inne fitoskładniki zapewniają naturalną ochronę przed niekorzystnym działaniem tych substancji!

Zakwaszenie organizmu

Amerykański specjalista od żywienia, Prof. Ragnar Berg twierdzi, że dla utrzymania zdrowia, nasza codzienna dieta powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W zdrowym organizmie poziom pH powinien mieścić się w przedziale 7,3 – 7,4, co odpowiada odczynowi zasadowemu.

Diety oparte na żywności kwaśnej powodują w dłuższej perspektywie podniesienie kwasowości naszego organizmu (ZAKWASZENIE), wywołując różnorakie zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenia stawów, wysokie ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.

W obliczu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, zawartych w żywności i napojach (uwaga na jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych naszemu organizmowi. Phytolife pobudza wewnętrzne oczyszczanie

Opinie Światowych Autorytetów Medycznych o chlorofilu

Chlorofil rozwiązuje problemy związane ze skórą, upiększa cerę. New England Medical Journal podaje, że chlorofil jest pomocny w leczeniu problemów skórnych oraz zakażeń wewnętrznych. W American Journal of Surgery opublikowano odkrycia z Uniwersytetu Temple, dotyczące zastosowania chlorofilu w leczeniu ran chirurgicznych i innych zbliżonych stanów chorobowych.

Responsive Design

Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher otrzymali Nagrodę Nobla (odpowiednio: w latach 1915 i 1930) w dziedzinie Medycyny i Chemii za odkrycie struktury cząsteczkowej ludzkiej krwinki czerwonej oraz chlorofilu. Dzięki temu wykazano, że chlorofil pobudza regenerację i wytwarzanie komórek oraz wspomaga rozbudowę układu odpornościowego.


Responsive Design

Laureaci Nagrody Nobla Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher odkryli, że jedyną różnicą pomiędzy ludzką krwinką czerwoną, a chlorofilem jest fakt, że w centrum cząsteczki chlorofilu znajduje się atom magnezu, podczas gdy w krwince czerwonej jest to atom żelaza. Dlatego chlorofil może być przydatny w przypadkach anemii i innych stanów związanych z niedoborami krwi.


Responsive Design

Specjalista od żywienia, Prof. Bernard Jensen zauważył, że chlorofil jest skuteczny w obniżaniu stężenia toksyn pochodzących z pestycydów i leków, eliminując je z organizmu. Zwrócił także uwagę, że ludzie zdrowi mają ogólnie wyższą zawartość krwinek niż chorzy. Tymczasem po spożyciu chlorofilu w grupie chorych zawartość krwinek również wzrosła, a stan zdrowia uległ poprawie.


Responsive Design

Naukowiec Offen Kranz wykazał, że chlorofil działa niezwykle korzystnie na chorych z wrzodami żołądka. Chlorofil uzupełnia działanie leków na wrzody żołądka przepisywanych przez lekarzy.


Zamów produkty