^ Do góry
facebook

Zadbaj o swoje zdrowie już dziś!

Synergy-Team. Niezależna dystrybucja produktów firmy SynergyWorldWide.

PHYTOLIFE - słońce w płynie


Phytlolife - ChlorofilNajważniejszym składnikiem Phytolife jest chlorofil – zielony barwnik występujący w większości roślin, jest jedyną materią w przyrodzie magazynującą  światło słoneczne – światło życia dla wszystkich istnień. Co 10 sekund w organizmie umierają miliony komórek, zstępowane są nowymi, które pobierają  pożywienie z dostarczonych produktów. Ubogie w światło pożywienie powołuje do życia komórki niemające właściwego poziomu witalności, co w rezultacie wpływa na przyspieszenie procesu starzenia i zwiększenie zachorowalności. Dlatego tak ważna jest zrównoważona dieta. Zbyt duże spożywanie mięsa, nabiału, cukru, słodyczy, kawy coli i innych niezdrowych produktów zakwasza organizm, dając zielone światło wielu chorobom. Aby równowaga kwasowo-zasadowa była zachowana na poziomie 7,35 powinniśmy spożywać artykuły żywnościowe bogate w zasady: warzywa, w pełni dojrzałe owoce, ziemniaki, sałatę liściastą, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowaną wodę mineralną, herbatki ziołowe. Pęd życia często nie pozwala nam na utrzymanie zdrowej diety, dlatego, by zadbać o nasze zdrowie niezbędna jest suplementacja chlorofilem, który zrównoważy naszą zakwaszającą dietę. Naukowcy orzekli, że najbardziej korzystny dla naszego organizmu jest chlorofil w płynie i najłatwiej jest go wprowadzić do codziennej diety. Chlorofil zielona krew - phytolife synergyChlorofil gdziekolwiek znajdzie się w organizmie, jako idealny chelator, zawsze ciągnie ze sobą tlen i zabiera niepotrzebne komórkom produkty przemiany materii. Chlorofil ma szczególne znacznie w chorobach układu odpornościowego, nowotworach i chorobach autoimmunologicznych (zapalenie stawów, porfiria, łuszczyca, alergia, stwardnienie rozsiane itd.). W walce z chorobami skórnymi w tym wrzody, wirusami w tym z HIV oraz w białaczkach. Eksperymentalne badania wykazały, że chlorofilina wykazuje aktywność przeciwnowotworową. Chlorofil i chlorofiliny są w stanie tworzyć mocne kompleksy z pewnymi substancjami chemicznymi, o których wiadomo lub przypuszcza się, że są przyczyną raka. Są to m. in. składnik "diabelskiej mieszanki" - poliaromatyczne węglowodory (obecne w dymie tytoniowym), niektóre heterocykliczne aminy (znajdujące się w gotowanym mięsie) i aflatoksyna B1 (AFB1).Mocne związanie chlorofilu  z tymi potencjalnymi karcinogenami może zaburzać ich wchłanianie z przewodu pokarmowego i zmniejszać ilość, która grozi dostaniem się do wrażliwej tkanki organizmu. Udowodniono, że suplementacja chlorofilu może zmniejszyć uszkodzenia wolnorodnikowe promowane chemicznymi czynnikami rakotwórczymi i szkodliwym promieniowaniem.Badania in vitro wskazują, że chlorofilina pobudza eliminacje potencjalnie szkodliwych toksyn i karcinogenów (substancje rakotwórcze) z organizmu. Inne prawdopodobne wyjaśnienie mechanizmu przeciwnowotworowego niektórych pochodnych chlorofilu jest takie, że działają one jak substancje „przechwytujące” (interceptory), zablokowując absorpcję aflatoksyn i innych składników rakotwórczych z żywności. Phytolife neutralizuje, odtruwa i oczyszcza organizm, ppoprawia cerę, odnawia i napina tkankę łączną, polepsza przyjmowanie tlenu przez krew i tworzenie krwi. Reguluje i przywraca równowagę kwasowo-zasadową organizmu, zwiększa energię komórkową, pobudza przemianę materii, wzbogaca florę bakteryjną układu pokarmowego i odpornościowego, pomaga pozbyć się tłuszczu, pomaga rozkładać alkohol.

Proces produkcji oparty jest o standardy GMP i NSF (Good Manufacturing Practice). Produkty nie zawierają żadnych genetycznie modyfikowanych składników oraz odpowiedników syntetycznych. Wszystkie surowce są dokładnie przebadane i nie zawierają żadnych śladów nawozów, metali ciężkich, pestycydów lub innych zanieczyszczeń. Synergy używa tylko najbardziej wartościowych składników roślinnych z najczystszych obszarów na świecie.

Skład Phytolife

Lucerna

Lucerna źródło chlorofiluDzięki wysokiej zawartości chlorofilu, lucerna ma także działanie odtruwające i zapobiega nowotworom układu trawienia. Z powodzeniem może być stosowana w zaburzeniach przewodu pokarmowego – wzdęciach, wrzodach, braku apetytu. Dzięki swym właściwościom alkalizującym, które zawdzięcza obecności węglanu magnezu, stosowana jest w leczeniu wrzodów trawiennych. Lucerna wspomaga wchłanianie i przyswajanie węglowodanów, białka, wapnia, żelaza i innych pierwiastków śladowych. Działa szczególnie korzystnie na osoby w starszym wieku, wzmacnia system immunologiczny, spowalnia proces starzenia się, zwiększa siłę życiową, wydolność fizyczną, zapewnia lepszy sen. Wspomaga leczenie ostrego i przewlekłego zapalenia pęcherza moczowego lub prostaty, zmniejsza też bóle reumatyczne i wspomaga laktację (wydzielanie mleka). Udowodniono, że dzięki spożywaniu preparatów z lucerny, wzrasta ilość hemoglobiny we krwi. ardzo ważną grupą ciał czynnych, zawartych w korzeniach lucerny, są saponiny triterpenowe. Są to głównie glikozydy kwasu medikagenowego, zanowego, sojasapogenolu E oraz bajogeniny. Posiadają one bardzo silne właściwości przeciwbakteryjne oraz przeciwgrzybicze. Saponiny obniżają ponadto poziom cholesterolu, bez zmiany poziomu cholesterolu frakcji HDL, obniżają jelitową absorpcję cholesterolu, podwyższają wydzielanie steroidów i kwasów żółciowych, chronią przed arteriosklerozą i pobudzają regresję miażdżycy. Z części nadziemnych lucerny siewnej wydzielono 22 związki flawonoidowe, będące glikozydami apigeniny, luteoliny, trycyny, metylotrycetyny i chryzoeriolu. Frakcje flawonoidowe posiadają silne właściwości przeciwutleniające. Wyciąg z lucerny łagodzi nieprzyjemne objawy okresu przekwitania. Duże znaczenia ma tu wysoka zawartość izoflawonów, jak genisteina i daidzeina, o działaniu estrogennym. Regularne przyjmowanie ekstraktu z lucerny przyczyniło się do podniesienia ogólnego stanu zdrowia u osób cierpiących na grypę, zapalenie migdałków, cukrzycę, artretyzm, bronchit, zapalenie płuc, alergię, astmę, gruźlicę. Wyniki tych badań oraz wielokierunkowe badania fitochemiczne, także inne, dotyczące właściwości farmakologicznych substancji naturalnych obecnych w lucernie siewnej, sprawią, że ta roślina, znana i stosowana jako lek już od starożytności, znajdzie swoje miejsce zarówno w diecie, jak i w lecznictwie.

Mięta pieprzowa

Mięta pieprzowa - olejekSurowcem leczniczym mięty są liście, zawierające mentol, witaminę C, karoten, betainę i olejek jasmonu. Wyciąg z liści mięty pobudza układ nerwowy, ogranicza i hamuje senność, osłabia bóle jelitowe, obniża ciśnienie krwi, uspokaja, zmniejsza wzdęcia, działa przeciwskurczowo i antyseptycznie. Znieczula, zmniejsza napięcie mięśni jelit , przeciwdziała zastojom żółci w pęcherzyku żółciowym, pobudza wydzielanie soku żołądkowego, ułatwia trawienie,  Olejek mentolowy ma działanie silniejsze niż liście mięty, ale pomaga on na takie same dolegliwości. Na dodatek, olejki eteryczne zawarte w mięcie pieprzowej działają jako czynniki znoszące skurcze, zmniejszając napięcie mięśniowe dolnego odcinka zwieracza przełykowego oraz ułatwiając odbijanie się pokarmu. Liście mięty pieprzowej zawierają również flawonoidy, takie jak luteolin, rutynę, hesperidin. Olejek eteryczny z mięty pieprzowej jest również pożyteczny w leczeniu problemów skórnych takich, jak opryszczka lub grzybica wywoływana przez dermatofity. Stosowana wewnętrznie, mięta pieprzowa działa relaksująco, łagodząc niepokój, nerwowość oraz napięcie, bóle oraz spazmy. Mięta pieprzowa może być stosowana na bóle miesiączkowe, astmę lub problemy ze spaniem. W obrębie układu pokarmowego, mięta pieprzowa relaksuje mięśnie gładkie oraz redukuje zapalenia, łagodząc jednocześnie skurcze oraz bóle żołądka, kolkę, wzdęcia, zgagę, niestrawność, czkawkę, mdłości, wymioty oraz mdłości związane z podróżowaniem. Badania naukowe dowiodły, że olejek z mięty pieprzowej posiada silne właściwości antybakteryjne. Menthol (główny składnik olejku) posiada właściwości antyseptyczne, przeciwwirusowe, chłodzące oraz przeciwbólowe, które odnosza się do powierzchni skóry, chociaż jest on także czynnikiem podrażniającym skórę.Całe zioło posiada działanie przeciwkonwulsyjne w obrębie układu trawienia. Badania kliniczne przeprowadzone w Anglii oraz Danii w latach 1990-tych potwierdziły wartość leczniczą mięty pieprzowej w przypadku zespołu jelita wrażliwego.

Trawa jęczmienna

Trawa jęczmiennaKluczowe składniki jęczmienia to białka, witaminy i minerały. Białko jęczmienne posiada 18 z 22 aminokwasów, w tym wszystkie osiem niezbędnych aminokwasów, których organizm nie może sam wytworzyć. Dokładna analiza składu soku z trawy jęczmiennej pokazuje, że dostarcza nam dwa razy więcej wapnia, 30 razy więcej witamin z grupy B niż mleko oraz dodatkowo istotną szczególnie dla wegetarian witaminę B12, równie dużo prowitaminy A, zwanej Beta-Karotenem, siedem razy więcej witaminy C w porównaniu do pomarańczy, pięć razy więcej żelaza niż szpinak, jak również duże ilości ważnych składników mineralnych, takich jak magnez, potas, miedź i cynk. Do najcenniejszych enzymów antyutleniających obecnych w trawie jęczmiennej zaliczamy SOD- przeciwutleniającą dysmutazę nadtlenkową. SOD – którego poziom ulega zmniejszeniu z wiekiem tak jak koenzymu Q10 coraz częściej nazywamy” enzymem młodości”. Działa bardzo silnie antyoksydacyjnie, wzmacnia mechanizmy obronne, neutralizuje wolne rodniki, przedłuża życie komórek i przyspiesza ich regenerację. Jęczmień wykorzystywany do produkcji suplementów z trawy jęczmiennej rośnie na terenach ekologicznie czystych, a podczas jego uprawy nie stosuje się żadnej chemii. Substancje odżywcze osiągają maksymalne wartości w miarę zbliżania się krótkiego okresu krzewienia rośliny, który kończy się w ciągu 7-8 dni od kiełkowania. Dzięki temu zebrane młode liście trawy jęczmiennej nie zawierają glutenu. Badania naukowe wciąż dowodzą, że sok z jęczmienia może być skuteczniejszy od leków sterydowych eliminując spektrum skutków ubocznych. Chlorofil znajdujący się w ziarnach trawy jęczmiennej jest doskonałym źródłem zbilansowanego pożywienia, dzięki któremu zwiększa się produkcja hemoglobiny we krwi -oznacza to krew bardziej bogatą w tlen, co jest najważniejszym elementem regeneracji komórek. Ponadto podobnie jak mikro algi zawiera mukopolisacharydy wzmacniające wszystkie tkanki, w tym serce i naczynia krwionośne. Trawa jęczmienna to najlepsze źródło substancji, których nasze ciało potrzebuje do prawidłowego wzrostu, odnowy komórkowej i wspaniałego samopoczucia. Jest doskonałym antidotum dla osób borykających się z problemem nadwagi. W swoim składzie posiada bardzo wysokie stężenie lekkostrawnych składników odżywczych, witamin i minerałów oraz składników spalających tłuszcz.

Morwa

Morwa - skład phytolifeMorwa czarna zawiera flawonoidy, kumaryny, taniny, cukry (inwertowany, trzcinowy). Jagody zawierają także witaminę A, B1, B2, C oraz barwnik, który wykorzystuje się do barwienia przetworów. W liściach morwy białej występują garbniki, flawonoidy, kumaryny, kwasy organiczne, związki żywicowe nieco olejku eterycznego. W liściach morwy czarnej dodatkowo znaleźć można glikozydy. Świeży sok wyciśnięty z korzeni jest dość dobrym środkiem przeciwrobacznym — niszczy glisty pasożytujące w przewodzie pokarmowym. Morwa czarna stosowana jest w przypadkach raka piersi, raka jajnika, zapalenia nadkłykcia bocznego kości ramiennej (łokieć tenisisty). Ponieważ w organizmie przemiana węglowodanowa prowadzi do przemiany lipidowej, ograniczenie wchłaniania cukrów pomaga w utrzymaniu prawidłowej masy ciała, zmniejsza odkładanie się tkanki tłuszczowej, a więc w konsekwencji morwa wspomaga proces odchudzania. Ponadto substancje zawarte w morwie wpływają na obniżenie poziomu trójglicerydów i „złego” cholesterolu LDL, podczas gdy poziom „dobrego” cholesterolu HDL zwiększa się. Toteż spożywanie preparatów morwy może być skuteczne w wielu wypadkach podwyższonego poziomu cholesterolu, za dużego stężenia glikozy w surowicy krwi, nadmiernego apetytu i wielu podobnych. Dziś wiele doniesień naukowych wskazuje na to, że substancje chemiczne znajdujące się w liściach morwy mogą zapobiegać chorobom cywilizacyjnym, takim jak chociażby choroby układu krążenia, cukrzyca czy  choroby układu nerwowego. Znana więc od wieków morwa została doceniona i coraz częściej stosowana w farmakologii. 

Gliceryna roślinna

Gliceryna roślinna składnik phytolife synergyGliceryna, zwana również glicerolem jest obecna we wszystkich lipidach, zarówno roślinnych jak i zwierzęcych a więc jest również składnikiem ludzkiej skóry. Gliceryna jest przezroczystą, bezbarwną, bezwonną i lepką cieczą. Rozpuszcza się zarówno w wodzie, jak i w alkoholu. Jest dobrym rozpuszczalnikiem dla różnych składników nierozpuszczalnych w wodzie. Badania naukowe potwierdzają, że gliceryna stosowana w połączeniu z emolientami, kwasami tłuszczowymi, antyoksydantami, lecytyną i wieloma innymi składnikami poprawia wygląd skóry. W Phytolife pełni dodatkowo funkcję przedłużające trwałość produktu w naturalny sposób.

Phytolife - chlorofil w płynie

 

Sklad Phytolife

 

Producent Phytolife

Suplement produkowany jest w słynących z najwyższej jakości zakładach Nature's Sunshine (NSP). Firma jest od ponad 40 lat jednym z czołowych producentów produktów zdrowotnych i anti-aging. NSP zdobyła wiele nagród za najlepszego producenta suplementów diety w Ameryce. Każdy ze składników Phytolife jest wolny od jakichkolwiek genetycznie modyfikowanych składników (GMO) oraz podlega drobiazgowej kontroli jakości między innymi pod kątem zanieczyszczeń metalami ciężkimi, beznenem czy też pestycydami. Zakłady NSP posiadają certyfikaty NSF i GMP.

Alarmujące statystyki!

Obecnie jesteśmy zmuszeni do życia w środowisku, które staje się coraz bardziej zanieczyszczone. Znajdują się w nim substancje chemiczne jeszcze do niedawna uważane za nieszkodliwe. Okazało się jednak, że substancje te mogą być bardzo niebezpieczne – są rakotwórcze, uszkadzają system immunologiczny lub negatywnie wpływają na gospodarkę hormonalną. Coraz częściej mamy do czynienia z substancjami chemicznymi znajdującymi się m.in. w produktach spożywczych, lekarstwach, zanieczyszczonym powietrzu, czy powstających w wyniku różnorodnych procesów przemiany materii. Według europejskich badań, obecnie 18-30% wszystkich chorób występujących w miejscach pracy jest wywoływanych przez substancje chemiczne. Udowodniono także, że substancje te (niejednokrotnie wykorzystywane w codziennym życiu) są odpowiedzialne za coraz częściej występujące alergie oraz nowotwory złośliwe. Zgodnie z wynikami najnowszych badań nawet 25% wszystkich chorób w Europie może mieć związek z substancjami chemicznymi. My, oczywiście, sami musimy znaleźć rozwiązanie, w jaki sposób ograniczyć ich szkodliwy wpływ, w jaki sposób oczyścić swój organizm. Phytolife oferuje naturalną ochronę przed niekorzystnym działaniem tych substancji!

Zakwaszenie organizmu powoduje chorobę!

Sławny amerykański specjalista od żywienia, Prof. Ragnar Berg twierdzi, że dla utrzymania zdrowia, nasza codzienna dieta powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W zdrowym organizmie poziom pH powinien mieścić się w przedziale 7.3-7.4, co odpowiada odczynowi zasadowemu. Diety oparte na żywności kwaśnej powodują w dłuższej perspektywie podniesienie kwasowości naszego organizmu (ZAKWASZENIE), wywołując różnorakie zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenia stawów, wysokie ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.
W obliczu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, zawartych w żywności i napojach (uwaga na jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych naszemu organizmowi. Phytolife firmy SYNERGY WorldWide pobudza wewnętrzne oczyszczanie.Skala zakwaszenia - jaka żywność zakwasza

Opinie Światowych Autorytetów Medycznych o chlorofilu:

  • Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher otrzymali Nagrodę Nobla (odpowiednio: w latach 1915 i 1930) w dziedzinie Medycyny i Chemii za odkrycie struktury cząsteczkowej ludzkiej krwinki czerwonej oraz chlorofilu. Dzięki temu wykazano, że chlorofil pobudza regenerację i wytwarzanie komórek oraz wspomaga rozbudowę układu odpornościowego.
  • Laureaci Nagrody Nobla Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher odkryli, że jedyną różnicą pomiędzy ludzką krwinką czerwoną, a chlorofilem jest fakt, że w centrum cząsteczki chlorofilu znajduje się atom magnezu, podczas gdy w krwince czerwonej jest to atom żelaza. Dlatego chlorofil może być przydatny w przypadkach anemii i innych stanów związanych z niedoborami krwi.
  • Specjalista od żywienia, Prof. Bernard Jensen zauważył, że chlorofil jest skuteczny w obniżaniu stężenia toksyn pochodzących z pestycydów i leków, eliminując je z organizmu. Zwrócił także uwagę, że ludzie zdrowi mają ogólnie wyższą zawartość krwinek niż chorzy. Tymczasem po spożyciu chlorofilu w grupie chorych zawartość krwinek również wzrosła, a stan zdrowia uległ poprawie.
  • Naukowiec Offen Kranz wykazał, że chlorofil działa niezwykle korzystnie na chorych z wrzodami żołądka. Chlorofil uzupełnia działanie leków na wrzody żołądka przepisywanych przez lekarzy.
  • Chlorofil rozwiązuje problemy związane ze skórą, upiększa cerę. New England Medical Journal podaje, że chlorofil jest pomocny w leczeniu problemów skórnych oraz zakażeń wewnętrznych. W American Journal of Surgery opublikowano odkrycia z Uniwersytetu Temple, dotyczące zastosowania chlorofilu w leczeniu ran chirurgicznych i innych zbliżonych stanów chorobowych.

Kto powinien pić Phytolife?

  • Osoby bardzo szczupłe
  • Osoby cierpiące na zatwardzenia
  • Osoby cierpiące na bóle menstruacyjne
  • Osoby często jedzące poza domem
  • Osoby o jasnej karnacji
  • Palacze i osoby często spożywające alkohol
  • Osoby wrażliwe na zimno
  • Osoby o nieprzyjemnym zapachu ciała i nieświeżym oddechu
  • Osoby nie lubiące warzyw
  • Osoby z zaburzeniami wagi
  • Osoby zajęte i zestresowane
  • Osoby łatwo się męczące
  • Osoby z zaburzeniami wątroby
  • Osoby z zaburzeniami oddechowym
  • Osoby cierpiące na reumatyzm
  • Osoby z niedokrwistością
  • Osoby cierpiące często na ból gardła

JAK ZAMÓWIĆ PRODUKTY?

 

You have no rights to post comments