^ Do góry
facebook

Zadbaj o swoje zdrowie już dziś!

Synergy-Team. Niezależna dystrybucja produktów firmy SynergyWorldWide.

Mistify sok odżywczy 51% ACAI

 

 


Suplement diety MistifyMistify to odżywczy suplement diety składający się z unikalnych składników - bogate źródło substancji odżywczych i mikroelementów. Sok dostarcza organizmowi energię jak i wszelkie, niezbędne substancje potrzebne do prawidłowego funkcjonowania. Mistify stważa każdej komórce naszego organizmu odpowiednie warunki do pracy i regeneracji. Mistify ułatwia kontakt pomiędzy poszczególnymi komórkami, jaki z wewnętrznym biochemicznym systemem informacyjnym organizmu. 

Nadzwyczajne właściwości pochodzą głównie od brazylijskiej jagody Acai, głównego składnika naszego soku. Naukowcy udowodnili, że Acai w Mistify zmniejsza szkody powodowane przez wolne rodniki aż o 43%! Mistify wytwarzany jest dzięki unikalnej i innowacyjnej metoddzie Liofilizacji czyli technologii, która nie degraduje bioaktywności i struktury poddanych jej produktów, w taki sposób jak inne technologie i tradycyjne suszenia. Liofilizacja została wymyślona i opracowana przez NASA, początkowo była wykorzystywana wyłącznie przez kosmonautów i wojsko. Ten zaawansowany proces produkcyjny gwarantuje najwyższą wartość i poziom biologicznie czynnych składników. Jagoda Acai - główny składnik Mistify - to podstawowy środek odżywczy, potrzebny do neutralizacji wolnych rodników. Wolny rodnik czyni szkody w całym organiźmie, uszkadzając komórki ludzkie i powodując tym samym przedwczesne starzenie oraz wiele chorób cywilizacyjnych. Rola Acai - reduktora wolnych rodników - jest coraz istotniejsza ze względu na zwiekszające się zanieczyszczenie środowiska a co ca tym idzie i żywności, którą jemy na codzień. Mistify daje uczucie sytości, zapobiega gwałtownym atakom głodu i wzmacnia naturalna odporność organizmu. Zawiera glukozaminę, naturalny budulec naszych chrząstek.

Proces produkcji oparty jest o standardy GMP i NSF (Good Manufacturing Practice). Produkty nie zawierają żadnych genetycznie modyfikowanych składników oraz odpowiedników syntetycznych. Wszystkie surowce są dokładnie przebadane i nie zawierają żadnych śladów nawozów, metali ciężkich, pestycydów lub innych zanieczyszczeń. Synergy używa tylko najbardziej wartościowych składników roślinnych z najczystszych obszarów na świecie.

Skład Mistify

Jagoda Acai - stężenie aż 51%!

Owoce Acai to małe, purpurowe owoce pestkowe, wyglądem zbliżone do jagód. Rosną na palmach w regionach moczarowych Amazońskiej Puszczy, gdzie z żyznej gleby tamtejszych lasów deszczowych czerpią swoje bogactwo witamin i minerałów. Od wieków mieszkańcy Amazonii szerzyli sławę owoców Acai jako remedium na wszelkie dolegliwości. Zawiera  silne przeciwutleniacze, neutralizujące wolne rodniki, co zmniejsza stres oksydacyjny. Zawiera również niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, aminokwasy, antocyjany i sterole roślinne. Açai smakują jak jagody oblane słodką czekoladą, mają kształt małych okrągłych kuleczek, mocno zabarwionych purpurą. Zawierają w sobie mnóstwo oksydantów oraz zwiększoną ilość kwasów tłuszczowych OMEGA 6 i OMEGA 9. Elementy te wpływają pozytywnie na napięcie mięśni poprawiając ich efektywność pracy oraz przyspieszają  zdolność regeneracji. Soki z Açai wpływają na zmniejszenie tzw. złego cholesterolu w organizmie. Zawierają mnóstwo składników odżywczych: 18 aminokwasów, 28 kwasów tłuszczowych, 21 pierwiastków śladowych, witaminę B1, witaminę B2, witaminę B3, witaminę C, witaminę E, niacynę, beta karoten, fosfor, kwas nikotynowy, wapń, potas, miedź oraz cynk. Wszystkie one przecież pomagają przy prawidłowym funkcjonowaniu organizmu. W jagodach Acai występuje naturalny bezoensan sodu, związek ten wytwarzają owoce, a najwięcej owoce ciemnych jagód, winogron - jest naturalnym środkiem utrzymującym świeżość owoców oraz prduktu Mistify.

Borówka Amerykańska

Owoce borówki bogate są w mikro- i makroelementy, w szczególności wapń, fosfor i potas. Prowadzone nad borówką liczne badania naukowee wykazały obecność: znacznych ilości związków antyoksydacyjnych wielu substancji biologicznie czynnych enzymów obniżających poziom cholesterolu. Substancje te zmniejszają zagrożenie arteriosklerozą i chorobami serca. Obniżają poziom niepożądanego cholesterolu LDL, zwiększają zaś zawartość korzystnego dla zdrowia HDL. Wysoka zawartość przeciwutleniaczy jest nieoceniona przy zapobieganiu wielu chorobom i stanowi element profilaktyki przeciwnowotworowej. Borówka ma także korzystny wpływ na wzrok. Zarówno spożywanie jej owoców, jak i stosowanie zewnętrzne zalecane jest dla osób, których wzrok narażony jest na długotrwałe obciążenie ? kierowców, osób pracujących przy komputerze, pracowników precyzyjnych.

Borówka Czarna

Owoc występuje powszechnie w lasach i popularnie nazywana jest jagodą. Owoce i liście borówki zawierają między innymi garbniki, kwasy organiczne, sole mineralne, antocyjany. W owocach ponadto znajdziemy również karotenoidy, pektyny, znaczną ilość witaminy C, a także cenny pterostilben (związek podobny do resweratrolu), który ma silne działanie antyoksydacyjne. Najcenniejszym składnikiem owoców są antocyjany, a więc barwniki zaliczane do flawonoidów. Związki te mają silne działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne, zmniejszają przepuszczalność naczyń krwionośnych, zapobiegają powstawaniu zakrzepów, obniżają poziom cukru we krwi, działają rozkurczowo, a także zwiększają ukrwienie oka i pobudzają produkcję rodopsyny – barwnika występującego w siatkówce. Liście borówki mają przede wszystkim właściwości moczopędne, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i rozkurczowe.

Czerwona Malina

To roślina niezwykle bogata w witaminy, składniki mineralne, garbniki, kwasy organiczne, pochodne cyjanidyny, żywice. Stosuje się ją w celu wzmocnienia kondycji ogólnej organizmu oraz zwiększenia odporność na infekcje. Malina posiada także działanie diuretyczne – ułatwia pozbywanie się nadmiaru wody z organizmu; wspomaga także procesy związane z regulacją przemiany materii, stanowi także dobre źródło błonnika. Wspomaga procesy redukcji tkanki tłuszczowej (keton malinowy jest popularnym składnikiem preparatów odchudzających), uważa się także, że związki pozyskane z liści malin mogą wspomagać procesy związane z regulowaniem poziomu cukru we krwi. Posiada właściwości przeciwutleniające. Owoce maliny są również źródłem naturalnych salicylanów. Polifenole, silne antyoksydanty, chronią przed wolnymi rodnikami i opóźniają starzenie się, zawarty w nich kwas elagowy jest silnym antyoksydantem, wzmacnia odporność organizmu i według najnowszych badań, posiada właściwości przeciwnowotworowe.

Jagoda Goji

Według najnowszych doniesień naukowców goji berries są jedynym składnikiem pożywienia, który pobudza (stymuluje) ludzki organizm do naturalnej produkcji HGH. Goji to jedyne znane pożywienie, które stymuluje organizm do naturalnego produkowania tego hormonu. Ten czynnik sprawia, ze goji są jednym z najskuteczniejszych na świecie pokarmów opóźniających i hamujących procesy starzenia. W goji znajdują się niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest pomocny w odchudzaniu oraz kwas omega 6. Goji kontrolują zawartość tłuszczu w organizmie. Są to niezaprzeczalnie jedne z najcenniejszych owoców świata. Posiadają w swoim składzie witaminę A, B-1, B-2, C, E, mangan, cynk, żelazo, miedź, nikiel, chrom, magnez, calcium, natrium, calium, kobalt, selen, cadium, fosfor i germanium. German (posiada działanie antyrakowe). Są kompletnym źródłem białka. W jagodach goji jest 3 razy więcej żelaza niż w szpinaku, posiadają 50 razy więcej witaminy C niż pomarańcza, zawierają więcej beta karotenu niż marchewka i jakiekolwiek inne pożywienie na świecie, zawierają 2 razy więcej antyoksydantów niż czarna jagoda.

Czerwone Winogrono

W winogronach czerwonych naukowcy odkryli bogate źródło polifenoli, zidentyfikowali: 10 kwasów fenolowych (w formie wolnej i związanej), 16 barwników antocyjanowych (głównym barwnikiem jest 3-glukozyd malwidyny), 12 związków flawonolowych (głównie pochodnych kwercetyny i kempferolu), 5 monomerów flawanoli (w tym 3 o dużej aktywności antyoksydacyjnej (galokatechina, epigalokatechina i galusan), 6 dimerów i 2 trimery proantocyjanidyn oraz taniny skondensowane o wyższym stopniu polimeryzacji. Związki te mają właściwości antyutleniające, a zatem dostając się do naszego krwiobiegu, nie dopuszczają do utleniania tzw. złego cholesterolu (lipoprotein LDL), odkładania się produktów tego procesu w arteriach i miażdżycy. Polifenole dzięki zdolnościom antyoksydacyjnym (tzn. obniżającym poziom wolnych rodników w organizmie) pomagają przeciwdziałać starzeniu się organizmu. Działają upiększająco na cerę, nadając jej świeży i wyrazisty wygląd. Polifenole, w tym flawonoidy są tysiące razy skuteczniejsze od witaminy E, gdyż ta wychwytuje wolne rodniki dopiero po ich wniknięciu do wnętrza komórek. Taniny działają ściągająco, przeciwzapalnie i rozkurczowo oraz przeciwkrwotocznie, a także uelastyczniają i uszczelniają ściany naczyniek krwionośnych, co daje efekt przeciwobrzękowy i przeciwwysiekowy. Taniny oczyszczają też naczynia krwionośne, a także pobudzają krążenie,

Zielona Herbata

Zielona HerbataZawiera flawonoidy, które działają przeciwzapalnie i przeciwobrzękowo, chronią przed zawałem serca i neutralizują wolne rodniki. Stymuluje krążenie i reguluje ciśnienie krwi.Dzięki zawartym w niej taninom ma działanie przeciwbakteryjne. Dzięki sporej zawartości katechiny obniża poziom cholesterolu i chroni przed udarem mózgu. Jest bogatym źródłem fluoru, wzmacnia więc zęby i kości. Zawiera polifenole, które chronią organizm przed wolnymi rodnikami, odpowiedzialnymi za proces starzenia. Zielona herbata w przeciwieństwie do czarnej nie jest poddawana procesowi fermentacji, przez co zachowuje wartościowe składniki. Jej skład chemiczny jest bardzo bogaty. Zawiera witaminy B1, B2, B5, C, E, K, PP, wapń, magnez, żelazo, sód, fosfor, miedź, fluor, mangan, krzem i jod. Zielona herbata zapobiega rakowi płuc, piersi, jelita grubego, prostaty i żołądka. Poleca się ją osobom, które mogą być obciążone genetycznie chorobą nowotworową. Zielona herbata zawiera silne antyoksydanty zwane katechinami, które neutralizują liczbę niebezpiecznych wolnych rodników w organizmie. Najmocniejszą katechiną znalezioną w zielonej herbacie jest EGCG (epigallocatechin gallate), która jest uważana za naprawdę potężny czynnik anty-rakotwórczy. W 2003 roku na uniewersytecie w Colorado badania potwierdziły, że jedna filiżanka zielonej herbaty Matcha zawiera 137 razy więcej przeciwutleniacza EGCG w porównaniu z filiżanką konwencjonalnej zielonej herbaty. 

Żurawina

Żurawina jest niską krzewinką o małych, czerwonych owocach, przypominających jagody lub borówki. Zawiera dużo błonnika, witamin (B1, B2, B6, C, E, karoten), a także minerałów: sodu, potasu, fosforu, wapnia, magnezu, jodu i żelaza (wspomaga walkę z anemią) oraz flawonoidy (a konkretnie poliantocyjanidy), które pełnią funkcję silnych przeciwutleniaczy. Zalecana jest przy niedoborach tych witamin i minerałów. Kwas benzoesowy sprawia, że jest owocem długo zachowującym świeżość. Kwasy cytrynowy i jabłkowy nadają owocom kwaśny, cierpki smak. Owoce żurawiny mają działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze, dlatego powinno się je spożywać przy różnych infekcjach jako wspomaganie leczenia oraz jako skuteczną profilaktykę. Flawonoidy z kolei mają właściwości przeciwutleniające, dlatego żurawina stosowana jest w profilaktyce chorób serca, układu krążenia i miażdżycy. Te zdrowe owoce pomagają też utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu HDL („dobry” cholesterol). Owoce żurawiny dobrze oczyszczają organizm z toksyn – są zatem idealnym składnikiem każdej diety. Okazało się też, że picie soku żurawinowego leczy jaskrę, a obecność witaminy P przynosi ulgę kobietom przechodzącym menopauzę, cierpiącym na dokuczliwe uderzenia gorąca czy zaczerwienienia skórne.

Granat

Owoc granatu zawiera dużo witaminy C, niacyny, potasu, błonnika, kwasy organiczne oraz białko. Sok z granatów zwalcza skutecznie choroby serca i układu krążenia, obniża ciśnienie krwi, łagodzi stany zapalne szczególnie w artretyzmie, a także przeciwdziała procesom starzenia i powstawaniu nowotworów. Potwierdzono naukowo skuteczność działania soku z granatu przeciwko wolnym rodnikom, procesom zapalnym, a także chorobom serca i układu krążenia o podłożu miażdżycowym. Sok z granatu zawiera trzy razy więcej przeciwutleniaczy niż ta sama ilość zielonej herbaty czy czerwonego wina. Granat wyraźnie poprawia przepływ krwi w mięśniu sercowym u pacjentów z chorobą wieńcową i redukuje złogi oraz zwapnienia w tętnicy szyjnej. Ponadto sok z owoców granatu zmniejsza ciśnienie krwi, likwiduje zaburzenia erekcji, zapobiega procesom starzenia i spowalnia postęp demencji wywołanej chorobą Alzheimera. Dowiedziono też ochronne działanie granatu na płód. Picie soku z granatu przez kobietę ciężarną chroni płód przed uszkodzeniami mózgu. Kolejne badania potwierdziły wyraźne działanie wstrzymujące rozwój zmian nowotworowych prostaty, płuc, jelit, skóry i piersi. Sok pity systematycznie działa korzystnie przy astmie, problemach z trawieniem, wspomaga leczenie anginy.

Jedno z najbardziej renomowanych laboratoriów na świecie, Brunswick Laboratories, wyraźnie pokazało wyjątkową pozycję i siłę antyoksydacyjną Mistify.

 

Hipokrates“Nie­chaj poży­wie­nie będzie lekar­stwem, a lekar­stwo poży­wie­niem” — to są słowa ojca współ­cze­snej medy­cyny — Hipo­kra­tesa. Współ­cze­sna świa­do­mość w zakre­sie odży­wia­nia i die­te­tyki jest jed­nak bar­dzo zubo­żała zarówno w świe­cie medy­cyny jak i wśród spo­łe­czeń­stwa. Mimo bar­dzo zawan­so­wa­nego stop­nia współ­cze­snej medy­cyny, nadal pozo­sta­jemy bez­radni wobec masowo roz­wi­ja­ją­cej się plagi tzw. cho­rób cywi­li­za­cyj­nych. Cho­roby serca i rak to dwa główne powody przed­wcze­snej śmierci miesz­kań­ców zachod­niej cywi­li­za­cji. Na trze­cim miej­scu są zgony z powodu błę­dów lekar­skich i nie­po­żą­da­nych reak­cji na leki. Medy­cyna wciąż jed­nak obraca się wokół kon­cep­cji „pigułki na wszystko”. Może warto w tym miej­scu przy­po­mnieć sobie uni­wer­salną na świe­cie mak­symę: „Jesteś tym, co jesz” i uświa­do­mić sobie, że to, co wkła­damy do ust ma zna­cze­nie. Pokarm, który spo­ży­wamy może sta­no­wić źró­dło ener­gii i try­ska­ją­cego zdro­wia albo powoli, ale bez­względ­nie dzia­ła­jącą tru­ci­znę, która pro­wa­dzi do destruk­cji naszego ciała. Współ­cze­sne pro­blemy zwią­zane z odży­wia­niem są bez­po­śred­nią przy­czyną two­jego złego stanu zdro­wia albo two­ich zna­jo­mych.
 
Nowo­twór zło­śliwy – te infor­ma­cje mogą zmie­nić Twoje Życie! Ważny jest fakt, że tylko 5 do 10% wszyst­kich nowo­two­rów zło­śli­wych jest uwa­run­ko­wa­nych gene­tycz­nie. Zatem co powo­duje raka? Obszerna aktu­ali­za­cja infor­ma­cja na temat nowo­tworu zło­śli­wego została ostat­nio opu­bli­ko­wana przez Świa­towy Fun­dusz Badań nad Nowo­two­rem Zło­śli­wym Ame­ry­kań­skiego Insty­tutu ds. Badań nad rakiem. Jest to wyczer­pu­jące 517 stro­ni­cowe spra­woz­da­nie. Ujaw­nia ono, że 90 do 95% wszyst­kich nowo­two­rów zło­śli­wych jest wywo­ły­wa­nych przez złe odży­wia­nie, styl życia i śro­do­wi­sko. Ozna­cza to, że masz o wiele więk­szą kon­trolę nad nowo­two­rem zło­śli­wym niż nowo­twór zło­śliwy nad Tobą! Poprzez zmianę przy­zwy­cza­jeń żywie­nio­wych i wybór zdro­wego stylu życia możesz znacz­nie zmniej­szyć ryzyko zacho­ro­wa­nia na raka.

 


Co to jest ORAC?

ORAC jest to współczynnik określający zdolność absorpcji rodników tlenowych (miara antyoksydacyjnych wartości substancji). Wartości ORAC dla znacznej większości owoców i warzyw określone zostały przez standardowe laboratoria, a także opublikowane w literaturze naukowej. Wg tabel 100 gramów jagody acai zawiera aż 18000-20000 jednostek ORAC

Dr Ronald Priori z The US Departament of Agriculture Research Service w Tufts University, Boston, Massachusetts powiedział: zwiększając spożycie owoców i warzyw, szczególnie tych o wysokiej wartości ORAC, można znacząco podnieść poziom antyoksydantów w krwioobiegu nawet o 15 - 20%
W Uniwersytecie Tufts w Bostonie prowadzone są testy zwane ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity – czyli zdolność absorpcji rodników tlenowych), które mierzą in vitro zdolność żywności, osocza krwi i praktycznie każdej substancji zdolnej do neutralizowania wolnych rodników tlenowych. 
Badania w The Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging w Uniwersytecie Tufts w Bostonie sugerują, że spożycie owoców i warzyw z wysoką wartością jednostek ORAC może przyczynić się do spowolnienia procesu starzenia zarówno w naszym organizmie, jak i mózgu. Początkowe dowody wskazują, że ta aktywność antyoksydacyjna przekłada się na zwierzęta, chroniąc komórki i ich składniki przed uszkodzeniem. Dostarczanie dużej ilości pokarmu o wysokiej aktywności ORAC, takiej jak szpinak, truskawki i borówki, znacznie zwiększa siłę antyoksydacyjną ludzkiej krwi, zapobiega utracie długoterminowej pamięci i zdolności uczenia się u szczurów w średnim wieku, utrzymuje zdolność komórek mózgowych szczurów w średnim wieku do odpowiedzi na chemiczne bodźce oraz chroni naczynia przed uszkodzeniem oksydacyjnym. 
Na podstawie dotychczasowych dowodów, eksperci w USDA i Tufts University sugerują zwiększenie dziennego spożycia od 3000 do 5000 jednostek ORAC, by mieć znaczący wpływ na pojemność antyoksydacyjną osocza i tkanek.


100 g soku MISTIFY = 20 000 ORAC
1 dzienna porcja 60 ml = 6000 ORAC

Obraz żywej kropli krwi po zastosowaniu proargi 9 plus oraz mistify firmy synergy

Producent Mistify

Suplement produkowany jest w słynących z najwyższej jakości zakładach Nature's Sunshine (NSP). Firma jest od ponad 40 lat jednym z czołowych producentów produktów zdrowotnych i anti-aging. NSP zdobyła wiele nagród za najlepszego producenta suplementów diety w Ameryce. Każdy ze składników Mistify jest wolny od jakichkolwiek genetycznie modyfikowanych składników (GMO) oraz podlega drobiazgowej kontroli jakości między innymi pod kątem zanieczyszczeń metalami ciężkimi, beznenem czy też pestycydami. Zakłady NSP posiadają certyfikaty NSF i GMP. 

 

Acai i odchudzanie

Owoce Acai uznawane są za naturalny środek wspomagający odchudzanie. Odchudzanie z Acai jest bezpieczne, smaczne i zdrowe. Owoce te dostarczają naszemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych, jednocześnie dynamizując nasze funkcje życiowe, zwiększając zasoby energii, poprawiając metabolizm tłuszczów oraz oczyszczając ciało z toksyn i ubocznych produktów przemiany materii. Dodatkowo, zawarte w tych niesamowitych owocach składniki regulują poziom hormonów odpowiedzialnych za stan naszego samopoczucia. Dlatego łatwiej jest znieść stres, który zazwyczaj towarzyszy nam podczas odchudzania! Jeszcz do niedawna właściwości odżywcze tych niepozornych pestkowych owoców były znane jedynie rdzennym mieszkańcom nizinnych terenów Amazonii. Składniki zawarte w Mistify zmniejszają łaknienie, przez co skutecznie zapobiegają napadom głodu. Odpowiedni zestaw jagód może usprawnić procez przemiany materiii poprawić samooczyszczanie organizmu z różnych toksyn. Unikalny skład soku z Acai powoduje wzrost energii oraz poprawia wydolność organizmu. Obniża uczucie zmęczenia po wysiłku fizycznym, przez co aktywność w walce z nadmiernymi kilogramami staje się łatwiejsza do podjęcia i zniesienia. Po Mistify warto sięgnąć nie tylko z uwagi na odchudzanie. Zawarte w nim jagody stanowią bogate źródło wielu substancji odżywczych, witamin i mikroelementów. W czasie diety odchudzającej organizm podatny jest na niedobory, mogące spowodować m.in. niedokrwistość (anemię). Dlatego konieczne jest stałe uzupełnianie pewnych składników odżywczych. Ewentualne błędy żywieniowe podczas odchudzania będą znacznie mniej dotkliwe w skutkach.

Sok Mistify poprawia samopoczucie, jagody regulują gospodarkę hormonalną i wpływaja korzystnie na hormony odpowiedzialne za nastrój (np. dopamina, endorfiny, serotonina). W ten sposób Acai dość skutecznie ogranicza stres często towarzyszący odchudzaniu. Dobry nastrój z pewnością pomoże nam też zrezygnować ze słodyczy i zachęci do podjęcia koniecznego wysiłku fizycznego. Soki z Acai nie sa w stanie całkowicie zastąpić dobrze zbilansowanej diety, jednak w istotny sposób przyspieszają i ułatwiają proces odchudzania, przy okazji poprawiając ogólny stan naszego zdrowia a także wygląd skóry, włosów i paznokci. Osoby na diecie cukrzycowej mogą bez obaw pić Mistify, gdyż mają one bardzo niski indeks glikemiczny i są niskokaloryczne. 

Mistify:

  • podwyższa odporność organizmu
  • wzmacnia system immunologiczny
  • zwiększa wytrzymałość i wital­ność, pod­wyższa poziom energii i libido, zwiększa sprawność fizyczną
  • pomaga w procesie odchudzania
  • hamuje naturalny proces starzenia
  • zawiera glukozaminę – naturalny budulec konieczny do odbudowy zdrowej chrząstki
  • acai rośnie na terenach najbardziej obfitujących w substancje odżywcze
  • zawiera najważniejsze składniki potrzebne organizmowi dla zachowania zdrowia
  • chroni cholesterol HDL i redukuje LDL
  • nie dopuszcza do tworzenia złogów w arteriach, co pozwala uniknąć zachorowań sercowo naczyniowych

 

JAK ZAMÓWIĆ PRODUKTY?

You have no rights to post comments